
بروزرسانی: 25 خرداد 1404
پارس TU5 را با تارا V1P مقایسه کنید
قبل از هجوم گسترده کراس اوورها در دهه گذشته، بازار خودروی کشور خود را نشان داده بود که بخش سدان های کوچک تولید داخل را به ،وان محبوب ترین و پرفروش ترین گروه خودرو می شناسد. در واقع پرطرفدارترین رده خودرو در ایران متعلق به سدان های سایز متوسط \u200b\u200bاست، اما از آنجایی که صنعت خودروسازی داخلی از این سبد آپشن تولید نمی کند، قرعه برنده به نام سدان های سایز کوچک افتاد که از قضا. محبوب ترین در شرکت ایران خودرو (Iko/IKCO).
پژو پارس (پرشیا سابق) و محصول جدیدتر به نام تارا در کنار خانواده سمند و دانا از پرفروش ترین و پرطرفدارترین سدان های سایز کوچک در بازار کشور و در قالب مقایسه پژو هستند. پارس TU5 و تارا دو نمونه بسیار نزدیک به هم هستند، ی،ی ما پژو پارس ELX و تارا V1P را با موتورها و گیرب، های مشابه به چالش می کشیم.
مشخصات فنی
پارس یا پرشیا خودرویی است که تولید آن به سال 1379 برمی گردد.خودروی اصلاح شده مبتنی بر شاسی پژو 405 که با تغییرات فنی و ظاهری زیادی همراه بود تا محبوبیت خود را در بازار ایران به ویژه در بین جوانان و میانسالان حفظ کند. مردم. تحریم های پی در پی و بومی سازی موتورهای شناخته شده ای مانند TU5 و XU7 باعث شد تا این خودرو با تنظیمات فنی متفاوتی تولید شود. نمونه مورد بررسی پژو پارس با نام پارس ELX کاستوم شناخته می شود که در واقع از پیشرانه پژو 206 تیپ 5 ی،ی موتور TU5 و گیرب، 5 سرعته دستی استفاده می کند اما پلت فرم آن همانند مدل قدیمی است. باعث ایجاد بیشترین تفاوت در وزن این خودرو نسبت به تارا می شود
از سوی دیگر، تارا خودروی نسبتا جدیدی است که بر اساس پلت فرم FP1 گروه پژو/سیتروئن (PSA) در دوره برجام ساخته شده است. با ،وج فرانسوی ها از برجام با اعمال تحریم های جدید، اکو با ایجاد تغییراتی در نسخه ملی IKP1 این پلت فرم را تغییر داد تا به جای پژو 301 خودرویی به نام تارا بسازد.
این خودرو از موتور TU5 نیز بهره می برد با این تفاوت که نسخه به کار رفته در تارا با کد کامل TU5P (TU5 plus) به ،وان نسخه تقویت شده و بهبود یافته ایران خودرو یاد می شود که 0.5 واحد تراکم بیشتر نسبت به پارس دارد. (11). به 1 در تارا در مقایسه با 10.5 به 1 در پارس) قدرت و گشتاور کمی بیشتر دارد. مدل V1P (V1 Plus) تارا نیز به جای گیرب، 5 سرعته دستی از گیرب، 6 سرعته دستی استفاده می کند که با وجود داشتن ضریب دنده اضافی، توزیع ضریب دنده بهتری دارد که بر مصرف سوخت و شتاب اولیه تأثیر می گذارد. در مقایسه با PARS تأثیر قابل توجهی داشت.
از نظر مابقی مشخصات، این دو خودرو روی کاغذ باید ی،ان در نظر گرفته شوند. هر دو خودرو از سیستم تعلیق مک فرسون در محور جلو و محور پیچشی در محور عقب استفاده می کنند و هر دو خودرو در هر دو محور دارای ترمز دیسکی هستند.
با این حال، هنوز تفاوت های قابل توجهی بین این دو خودرو وجود دارد که معمولا از دید پنهان می مانند. به ،وان مثال، تارا از یک سیستم فرمان برقی استفاده می کند که اجازه می دهد بیشتر از نیروی موتور به روز شده آن برای به حرکت درآوردن خودرو تمیزتر استفاده شود. در حالی که پارس به سیستم هیدرولیک استاندارد پژو مجهز شده و بخشی از نیروی موتور را برای راه اندازی سیستم فرمان هیدرولیک استفاده می کند. اگرچه طراحی سیستم تعلیق محور عقب مشابه است، اما نمونه به کار رفته در تارا طراحی جدیدتر، عملکرد بهتر و دوام بالاتری دارد. بنابراین، تارا مانند یک ماشین مدرن تر، سر و گردن بالاتر از پارس قدیم است.
مشخصات عمومی
ابعاد و قابلیت ها
پارس بیگو ال، سفارشی ساخته شده | تارا V1P | |
ارتفاع | 4498 میلی متر | 4519 میلی متر |
یک پیشنهاد | 1704 میلی متر | 1748 میلی متر |
بالا آمدن | 1410 میلی متر | 1466 میلی متر |
فاصله بین محورها | 2669 میلی متر | 2652 میلی متر |
وزن خالص | 1214 کیلوگرم | 1170 کیلوگرم |
تعداد مسافران | 5 نفر | 5 نفر |
ظرفیت جعبه | 470 لیتر | 640 لیتر |
حجم م،ن سوخت | 66 لیتر | 50 لیتر |
قطر لبه | 15 اینچ | 15 اینچ |
طراحی ظاهری
پژو پارس در زمان عرضه به بازار، با استفاده از ،اصر طراحی متمایز و کنار گذاشتن پژو 405 چهارگوش دهه 90 با استفاده از خطوط و زوایای نرم، به سرعت در قلب ایر،ان جای گرفت. البته فراموش نکنیم که طراحی جعبه مانند 405 توسط موسسه طراحی پینین فارینا ایتالیا انجام شده است. اما برخلاف انتظارات عمومی، طراحی متمایز به کار رفته در پارس که با نام فیس لیفت 405 در ایران معرفی شد، مستقیماً از ،اصر طراحی پژو 406 (جانشین رسمی 405 در خط تولید پژو) نیز الهام گرفته شده است. طراح همان شرکت Pininfarina بود.
از آنجایی که محصولات جدیدتر پژو بعد از 405 در ایران توزیع گسترده ای نداشت، پارس با طراحی نسبتا مدرن خود با استقبال بسیار خوبی روبرو شد. اما اکنون پس از گذشت بیش از دو دهه از عرضه پارس با ظاهری بدون تغییر، این خودرو با وجود جذابیت، محبوبیت و تن،ات هندسی در اجزای بدنه، دیگر نمی تواند متعلق به دهه هشتاد و نود خود را پنهان کند. تنها دلیلی که پارس همچنان در بازار ایران محبوب و پرفروش است، همان دلیل خواهر کوچکترش پژو 206 است. فقط قیمتی من، با طراحی متوسط \u200b\u200bدارد و تاریخ انقضا ندارد.
اگرچه پارس 206 سال پیش در ایران عرضه شد و جایگاه خود را محکم کرده است، اما طراحی قدیمی ا،ر محصولات فعلی صنعت خودرو ایران، اکو را بر آن داشت تا تمام تلاش خود را برای عرضه پلت فرم جدید پژو 301 به ،وان خودرویی جدید به بازار کشور انجام دهد. . حاصل کار خودرویی به نام تارا بود که اگرچه در ع، های تبلیغاتی بسیار زیبا، مدرن، متمایز و جذاب به نظر می رسید اما در عمل نتوانست جادوی ع، های رسمی خود را تکرار کند.
دلیل اصلی آن عدم توجه به ابعاد هندسی در نسخه تولیدی یا به عبارتی دستکاری بیش از حد تصاویر رسمی خودرو قبل از عرضه آن است. این دقیقا همان مشکلی است که برای خانواده دانا و ا،ر شرکت های مونتاژ خودرو در بازار ایران پیش آمده است. کاهش ارتفاع خودرو در ع، های قبل از عرضه باعث می شود خودرو عریض تر و جسورتر به نظر برسد، در حالی که نسخه تولیدی که فاصله زیادی از سطح زمین با دامن ها و ،تیک های کوچک دارد، کاملاً برخلاف ع، های رسمی، شخصیت ،انه ای به خود می گیرد. حالت رو به عقب
با این حال، طراحی عقب تارا با چراغ های LED پیوسته با طراحی گرافیکی ،پایی اولین قدم برای یک خودروساز داخلی برای بهره گیری از سبک طراحی کاملاً متفاوت و جدید بود که به طرز عجیبی مورد استقبال مشتریان قرار نگرفت و Eco نیز مورد استقبال قرار نگرفت. شامل نسخه های زیر از ،مت پیوسته این چراغ ،وما حذف شده است.
،مت جلویی تارا همچنین از طراحی جدید برای چراغ های اصلی، سپر پایینی با خطوط مشخص، خط کناری زاویه دار و خط شانه تمیز و پیوسته از چراغ های جلو تا چراغ عقب بهره می برد. طراحی تارا منحصر به فرد و در نوع خود بی نظیر نیست، اما برای اکو سیاست جدیدی است و نشان دهنده علاقه این خودروساز به تغییر سبک طراحی از محصولات قدیمی به محصولات جدید امروزی است.
در بحث مقایسه پژو پارس TU5 با تارا، آنچه در هر دو خودرو جلب توجه می کند، عدم تن، ابعاد رینگ و ،تیک با ابعاد بدنه و کیفیت کلی مونتاژ است که می توان به موارد زیر اشاره کرد. شکاف بزرگ بین اعضای بدن در نهایت، هر دو خودرو محصولات اقتصادی روزمره هستند که در بازار داخلی، در محدوده قیمتی کنترل شده و با حاشیه زیادی عرضه می شوند که بر اساس تجربه، بهتر از این نمی شود.
طراحی داخلی
اکو برای حفظ اصالت این طرح بسیار قدیمی 405 و پارس که اکنون بسیار قدیمی محسوب می شود، تلاش زیادی کرد تا با طراحی مجدد و استفاده از مواد متمایز، کابین پژو پارس را با دوران تولید تطبیق دهد. در نتیجه استفاده از طراحی جدید در داشبورد، استفاده از تریم داخلی دو رنگ و ارائه برخی امکانات اختیاری مانند صفحه نمایش لمسی برای سیستم چندرسانه ای، گیج متر با طراحی متمایز، سر دنده جدید و روکش های مختلف برای صندلی ها و فرش ها، حس و حال جدیدی به نسخه های مدرن تر می دهد.
اگرچه اکو موفق به ارائه طرحی جدید و کابینی جدید شد، اما کیفیت بسیار پایین مواد به کار رفته، کیفیت مونتاژ فاجعه بار و سر و صدایی که در فاصله تقریباً صفر کیلومتری از قطعات پ،تیکی داخل کابین شنیده می شد، به شدت زیر سوال رفت. نفسش داستان. .
مقایسه تارا با پژو پارس TU5 از نظر کابین نیز تارا از نظر کیفیت متریال و سبک طراحی داخلی حرف زیادی برای گفتن ندارد زیرا سبک طراحی کابین با تریم پ،تیک نقره ای مات، کلیدهای کنترلی دایره ای ، صفحه نمایش کوچک لمسی و خوشه آنالوگ دایره ای، بیننده را بسیار به یاد می آورد با ،یبی از طراحی و طراحی داخلی خانواده برلیانس، ساندرو و تندر 90 اما کیفیت مونتاژ قطعات کابین تارا کمی بالاتر است استفاده از تریم داخلی Durange می تواند حس کابین بسیار مدرن و ساده این خودرو را تغییر دهد.
گزینه ها و ویژگی ها
صحبت در مورد آپشن ها، امکانات رفاهی و ایمنی هنگام مقایسه دو خودروی مقرون به صرفه تولید داخلی و در این مقاله مقایسه پژو پارس TU5 با تارا موضوعی پیش پا افتاده و گاهی خنده دار است، زیرا آنچه از نظر آپشن ها و امکانات در بخش خودروسازی کشور بیشتر به ویژگی های اجباری این صنعت مربوط می شود.
اما پارس ELX TU5 مجهز به سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، فرمان با سوئیچ های کروز کنترل، سیستم صوتی با نمایشگر چند رسانه ای، سنسور دنده مع،، دوربین مع،، سیستم هشدار باد ،تیک، تنظیم برقی عقب صندلی های ردیف جلو و تزئینات آلومینیومی، سنسور نور و سنسور باران موجود است.
اما تارا که متعلق به یک تایم فریم جدیدتر است و از پلتفرم مدرن یک خودروساز اروپایی استفاده می کند، دارای امکانات بیشتری مانند سیستم صوتی و تصویری پیشرفته تر با قابلیت نمایش صفحه نمایش گوشی هوشمند (Mirror Link)، جلو است. سیستم روشنایی با قابلیت تنظیم ارتفاع از داخل کابین، سیستم روشنایی چراغ روشنایی روز (DRL)، سیستم روشنایی سمت چپ، بالابر شیشه راننده با مواد ضد گیر (در صورت ،بیدن حرکت شیشه را متوقف می کند)، فرمان برقی با تنظیم زاویه چرخ دو طرفه زیر آرنج ردیف دوم چرخ های جدید کروز کنترل دارای محدودیت سرعت، فرمان، آنتن ،ه و جعبه کنترل از راه دور علاوه بر امکانات ذکر شده در پارس. نکته جالب این است که تارا در تریم ذکر شده در این مقاله به رینگ های آلومینیومی مجهز نیست.
،ید پارس TU5 یا تارا V1P
خوشبختانه مقایسه پژو پارس TU5 با تارا و انتخاب بین این دو گزینه ،ید خودرو بسیار ساده و سرراست است. پژو پارس خودروی اثبات شده و بسیار محبوب و محبوب جوانان و میانسالان است و به بازار هدف بزرگی خدمت می کند. در عین حال خودرویی قدیمی با کیفیت مونتاژ بسیار پایین است. بنابراین فروش خودرو از خانواده پارس به دلیل وجود مشتریان زیاد به راحتی امکان پذیر است.
از بحث زیبایی به ،وان یک عامل شخصی که بگذریم، قیمت تارا با قیمت پژو پارس TU5 تفاوت زیادی دارد و تفاوت قیمت تارا با پژو پارس به قدری کم است که نمی تو،م چشم از آن برداریم. تارا، پلتفرم پیشرفته تر و گزینه های دوگانه.
برای ،ید پژو پارس در تهران و یا ،ید تارا در تهران می تو،د به سایت هایی مانند یا فلی مارکت مراجعه کنید.
نویسنده: شهاب ،سی
منبع: https://k،dro45.com/peugeotparstu5-vs-tara/