مشخصات فنی شاهین جی سایپا
انتشار: مهر 12، 1403
بروزرسانی: 25 خرداد 1404

مشخصات فنی شاهین جی سایپا


گروه خودروسازی سایپا در سال ۱۳۹۶ اولین خودروی ملی خود را بر روی اولین پلت فرم ملی ساخت و با نام رهام عرضه کرد. این خودرو که از اوا، سال 2018 نام شاهین را یدک می کشد، یک سدان جمع و جور است که بر روی پلت فرم عظیم SP سایپا ساخته شده و از طراحی مدرن تری نسبت به سایر محصولات این شرکت برخوردار است. اگرچه انتظار می رفت سایپا از موتور به روز شده و قدرتمندتر M15 برای خودروی جدید استفاده کند، اما همان موتور 8 سوپاپ به کار رفته در کویک و سنا در زیر کاپوت شاهین جی نیز ظاهر می شود، با این تفاوت که اندکی تغییر یافته و دارای است. یک توربوشارژر این خودرو قرار بود در دو تیپ S (آپشن پایین) و G (آپشن بالا) به بازار عرضه شود. سایپا انواع مختلفی از شاهین را روانه بازار کرده است که به جز مشخصات فنی، از نظر طراحی خارجی و داخلی تفاوتی با یکدیگر ندارند. قیمت شاهین در مدل های مختلف کمی متفاوت است و خودروی ارزان تری نسبت به رقبای خود در ایران است. امکان ،ید شاهین در طرح های پیش فروش سایپا وجود دارد.

مزایا و معایب

+ طراحی قابل قبول

+ نیم تنه پهن

- موتور قدیمی با مصرف بالا و راندمان پایین

- سطح پایین امکانات ایمنی و مراقبت اجتماعی

مشخصات فنی

اگرچه شاهین یکی از جدیدترین محصولات سایپا است، اما همچنان از همان موتور 1.5 لیتری 8 سوپاپ استفاده می کند که در تیپا، سنا و کویک استفاده شده بود. این موتور پر مصرف و کم بازده یکی از معایب سایپا شاهین است. تنها تفاوت موتور شاهین با اعضای خانواده اش مجهز بودن به توربوشارژر است که قدرت این موتور را از 87 ، بخار با تنفس طبیعی به 110 ، بخار با توربو شارژ می رساند. طبیعتاً تغییرات دیگری نیز در موتور سایپا ایجاد شد تا بتواند استاندارد یورو 5 را پاس کند اگرچه این موتور توربوشارژ قدرت و گشتاور بیشتری دارد، اما وقتی آن را با موتور EF7 ایران خودرو مقایسه می کنیم، می بینیم که 5 ، بخار قدرت کمتری دارد. این موتور تنفس طبیعی علاوه بر موتور 8 سوپاپ M15TC سایپا، استفاده از توربوشارژ نیز مشکلات آن را افزایش می دهد، زیرا موتورهای توربو برای عملکرد بهتر و جلوگیری از کوبش نیاز به بنزین با اکتان بالا دارند که در ایران به سختی یافت می شود.

سایپا در راستای بهبود عملکرد محصول خود مدل جدیدی به نام شاهین پ، را معرفی کرده است که با موتور ME16 تنفس طبیعی روانه بازار می شود. این موتور در اصل نسخه اصلاح شده TU5P با حجم 1.6 لیتر، 4 سیلندر و 16 سوپاپ است که حدا،ر قدرت 111 ، بخار را در اختیار راننده قرار می دهد.

سایپا شاهین با گیرب، 5 سرعته دستی، وزن 1278 کیلوگرم و شتاب 13.2 ث،ه در بهترین حالت به مشتریان عرضه می شود که البته شتاب این خودرو در شرایط واقعی می تواند به اعداد بالاتری نیز برسد. شاهین دستی در هر 100 کیلومتر 7.52 لیتر بنزین مصرف می کند که البته می توان آن را مقرون به صرفه دانست.

سایپا شاهین اتوماتیک یکی دیگر از مدل های این خودرو است که به گیرب، CVT تولید و مجهز شده است و طبیعتا عملکرد آن از نظر شتاب و مصرف سوخت کمی ضعیف تر از نسخه دستی است.

سواری شاهین در ک، خود و در مقایسه با خودروهای ایر، هم ک، کمی نرمتر است و سرنشینان به خصوص در ردیف عقب به دلیل موانع جاده، دست اندازهای کمتری را تجربه می کنند. فرم بدنه و همچنین سیستم کنترل پایداری باعث شده شاهین سابیا در پیچ ها پایداری خوبی داشته باشد.

مشخصات عمومی

ابعاد و قابلیت ها

طول

4446 میلی متر

یک پیشنهاد

1771 میلی متر

بلند شدن

1490 میلی متر

فاصله بین محورها

2650 میلی متر

وزن خالص

1278 کیلوگرم

تعداد مسافران

5 نفر

ظرفیت صندوق عقب

422 لیتر

حجم م،ن سوخت

47 لیتر

قطر لبه

15 اینچ

طراحی ظاهری

طراحی شده توسط سایبا شاهین

در نگاه اول می توان جدیدترین طراحی شاهین را با رقبای داخلی مانند تارا ایران خودرو و سایر محصولات سایپا مقایسه کرد. اما این همه زیبایی و جذابیتی که خودروی شاهین نسبت به خودروهای تولید داخل دارد را نمی توان کاملا به سایپا و تیم طراحی این خودرو نسبت داد، زیرا سایپا شاهین شباهت زیادی به فول، واگن C30 دارد.

طراحی دلپذیر این خودرو به خصوص تصویر اسپرت چراغ های جلو، طراحی سه بعدی و جالب سپر در ،یب با شکل ساده و جالب جلوپنجره، چهره ای زیبا به خودروی شاهین مطابق با سلیقه مشتریان ایر،

برخی برخوردهای معقول و منطقی با حجم در ،مت جانبی و روی کاپوت باعث شد تا شاهد ظاهری نسبتاً خوش تیپ و عضل، در بدنه این سدان کوچک ایر، باشیم. شکل نسبتاً زیبای دو چراغ عقب، به استثنای بخش کوچکی از آنها که به نظر می رسد به زور روی درب عقب قرار گرفته اند، به کمک طراحی دلپذیر سپر و درب عقب، تصویری جذاب و پرطرفدار به وجود آورده است. درب صندوق عقب این ،مت از سایپا شاهین می باشد.

اما به نظر می رسد ،مت کوچک چراغ های عقب که به شکل هندسی ساده و نامتن، به درب محفظه چمدان می ،بد، در هماهنگی بصری اجزای این ،مت تاثیر منفی گذاشته است.

در مجموع طراحان شاهین جی موفق شدند ،اصر اصلی طراحی بدنه این خودرو را به شکلی هماهنگ و معقول و به شکل بدنه ای زیبا و چشم نواز ،یب کرده و آن را در چارچوب یک خودروی محبوب قرار دهند. من، برای بازار ،ید و فروش خودرو در ایران.

طراحی بیرونی تمامی مدل های شاهین ی،ان است، البته شاهین GL فاقد سانروف و سقف تمام ف،ی است.

طراحی داخلی

کابین سایپا شاهین

طراحی داخلی شاهین در مقایسه با بسیاری از محصولات دیگر این شرکت جذاب تر و مدرن تر به نظر می رسد. طراحی زیباتر کنسول می، داشبورد به همراه فرم من، فرمان و موقعیت اسپرت صفحه کیلومتر شمار پشت آن، جلوه ای چشم نواز را ارائه می دهد و تقریباً همه طراحی داخلی شاهین را دوست دارند.

اگرچه سطح کیفی متریال کابین چندان بالا نیست، اما از سایر محصولات سایپا مانند کویک، تیبا و سینا بهتر است.

حضور چهار سرنشین بزرگسال سایز متوسط \u200b\u200bدر این خودرو با محدودیت خاصی مواجه نیست. صندوق عقب سایبا شاهین نیز حدود 420 لیتر فضای برای وسایل کاربران ارائه می دهد و اندازه قابل قبولی من، برای سفرهای خانوادگی خواهد بود.

در مجموع طراحی داخلی شاهین جی در نوع خود جذاب و کاربردی به نظر می رسد و می تواند تا حد زیادی نظر مشتریان این قشر از بازار را جلب کند.

گزینه ها و ویژگی ها

اگرچه سایپا شاهین جی را به ،وان نسخه تمام آپشن این خودرو عرضه می کند، اما لیست آپشن ها و امکانات آن برای ،یداران آپشن دوست قابل قبول نیست. طبیعتا خودروساز ایر، شاهین پ، را با امکانات بیشتری روانه بازار می کند.

سنسور عقب، سنسور فشار باد ،تیک، چراغ های روز، چراغ های خودکار، صفحه نمایش لمسی 7 اینچی، سیستم ناوبری، دوربین عقب، نشانگر تعویض دنده، 2 ایربگ، سیستم کیهل، تهویه مطبوع اتوماتیک و سانروف در شاهین جی قابل مشاهده است. لیست گزینه ها

از تابستان 1402 کنترل تپه نوردی، کنترل کشش و کنترل پایداری برای رعایت استاندارد 85 به تاسیسات شاهین اضافه شد.

همانطور که گفته شد سانروف از لیست آپشن های شاهین GL حذف شده است.

نسخه اتوماتیک و دنده ای شاهین از امکانات بیشتری نسبت به مدل دنده ای برخوردار است.

قیمت شاهین در بازار

نمای عقب سایبا شاهین

شاهین جی اولین خودروی ساخته شده توسط این شرکت ایر، بر روی پلتفرم SP است که آغاز عصر جدیدی برای دومین خودروساز بزرگ ایران است. طراحی خارجی قابل قبول، کابین نسبتا جادار و محفظه بار 420 لیتری از مزایای شاهین در رقابت با اکو تارا است، اما امکانات ایمنی و رفاهی نامتنوع همراه با مصرف بالا و موتور کم راندمان می تواند مشتریان را از ،ید شاهین در تهران و شهرستان ها منصرف کند. . قیمت فال، اتوماتیک کمی بالاتر از مدل دستی است اما قیمت فال، GL به دلیل حذف سانروف ارزانتر خواهد بود.

رقیب اصلی شاهین در بازار ایران تارا ایران خودرو است که علاوه بر سایپا شاهین جی باید با داینا پ،، سمند سورین پ،، جک جی 4 و فردا 511 نیز رقابت کند.

فروش فوری ماشین

نویسنده: میلاد قزالو


منبع: https://k،dro45.com/shahin-saipa/