
بروزرسانی: 29 فروردین 1404
محصولات زامیاد در بازار خودرو 45
زامیاد سابقه ای طول، در صنعت خودروسازی ایران دارد. این شرکت در سال 1342 فعالیت خود را آغاز کرد و هم اکنون زیرمجموعه گروه صنعتی سایپا محسوب می شود. محصولات زامیاد در بازار ایران شامل مینی ون، کامیون، مینی بوس و اتوبوس می باشد. معروف ترین محصول زامیاد وانت نیسان است که نیم قرن است در جاده های جولان تردد می کند. این خودرو چندین بار آپدیت شده و تا حدودی از نظر فنی و کاربردی توسعه یافته است اما به گونه ای که به قیمت اقتصادی آن لطمه ای وارد نشود و طرفداران خود را از دست ندهد.
تاریخ زامیاد
زامیاد در سال 1342 در صراط آذری تهران تاسیس شد. این شرکت در ابتدا به ،وان کارخانه اصلی گروه صنعتی رنا شروع به فعالیت کرد و در زمینه واردات، مونتاژ و تولید خودروهای تجاری و بنزینی فعالیت داشت. این شرکت در سال 1350 هجری شمسی به منظور افزایش تیراژ خودروهای تجاری و گسترش ناوگان حمل و نقل، کارخانه خود را به کیلومتر 15 جاده قدیم کرج منتقل کرد. پس از انقلاب اسلامی، زامیاد نیز مانند سایر اهالی صنعت خودرو دستخوش تغییرات و تحولاتی شد و سرانجام به جرگه سایپا پیوست.
محصولات زامیاد
اگرچه نام خودروهای تجاری سنگین و سواری نیز در لیست محصولات زامیاد دیده می شود، اما در این مطلب تنها نام خودروهای تجاری سبک، وانت و وانت ذکر شده است.
وانت نیسان
نیسان وانت در بازار کشور با نام های زیادی شناخته می شود و یکی از معروف ترین محصولات آن زامیاد است. نیسان آبی، نیسان جونیور، زامیاد وانت و نیسان وانت نام این خودروی باری است که حدود نیم قرن پیش در نسل سوم با نام تایپ 140 از خط تولید خارج شد. سایپا از ابتدای شروع کار مونتاژ این خودرو را آغاز کرده و تاکنون به این تعهد پایبند بوده است. نیسان آبی چندین بار ارتقا و مدرنیزه شده است و با وجود کاستی های فراوان به دلیل قیمت اقتصادی و کارایی بالا یکی از خودروهای پرطرفدار کشور است.
آ،ین نسخه این خودرو از موتور 4 سیلندر 2.4 لیتری M24 پ، تنفس طبیعی بهره می برد که قدرت و گشتاور آن به ترتیب به 70 ، بخار و 187 نیوتون متر می رسد. این ،وجی ها از طریق گیرب، 5 سرعته دستی به چرخ های عقب ارسال می شود و سلطان جاده ها را به حرکت در می آورد. کامیون زامیاد می تواند محموله ای به وزن 2025 کیلوگرم را به راحتی حمل کند. به ،وان یک خودروی اقتصادی، نباید از نیسان جونیور از نظر تج،ات انتظار زیادی داشت. این خودرو سیستم های ترمز ABS و EBD را تقویت می کند کاربردها و ویژگی های خاص آن را می توان به سیستم تهویه مطبوع، سیستم ایموبلایزر و لاینر فضای بار خلاصه کرد.
زامیاد بهادرا
Zamiyad Bhadra با هدف جایگزینی نیسان آبی به بازار عرضه شد، اگرچه نتوانست جای خود را بگیرد. بهادرا حاصل همکاری سایپا با یک شرکت غذایی چینی است. آنها یک نیسان جونیور را با یک مینی ون چینی (به نام لئون) ،یب ،د تا Badra را بسازند. پادرا از نظر فنی تفاوت چند، با نیسان آبی ندارد و بنابراین نمی تواند جایگزین من،ی برای آن باشد.
قلب تپنده این خودروی کوچک یک موتور 4 سیلندر 2.4 لیتری تنفس طبیعی است که 95 ، بخار قدرت و 175 نیوتن متر گشتاور را از طریق گیرب، 5 سرعته دستی به چرخ های عقب می رساند. خودروی سایپا با وزن یک هزار و 685 کیلوگرم قابلیت حمل محموله 2000 کیلوگرمی را دارد. این خودرو در هر صد کیلومتر حدود 13 لیتر بنزین مصرف می کند. با توجه به باک 55 لیتری، پس از طی 400 کیلومتر باید به دنبال نزدیکترین پمپ بنزین باشید. پادرا تج،ات بیشتری نسبت به نیسان آبی دارد، اما تج،ات بیشتر به م،ای قیمت بالاتر است. بدرا به دلیل مصرف سوخت بالا، قیمت بالا و عدم وجود تفاوت فنی خاص بین این دو خودرو، به پروژه ای ش،ت خورده تبدیل شد و سایپا تصمیم گرفت نسخه بهتری از این خودرو را روانه بازار کند.
زامیاد پادرا پ،
بادرا پ، به ،وان یکی دیگر از محصولات زامیاد در بازار ایران، نسخه ارتقا یافته وانت بادراست و مهم ترین مزیت آن مصرف سوخت کمتر نسبت به مدل قبلی است. البته موتور به کار رفته در بادرا پ، برگرفته از بادرا بوده و همان مشخصات را ارائه می دهد. موتور 2.4 لیتری تنفس طبیعی 95 ، بخار قدرت و 175 نیوتن متر گشتاور تولید می کند و به یک گیرب، پنج سرعته دستی متصل است و چرخ های عقب را به حرکت در می آورد. پادرا پ، با توجه به ظاهر شیک، آپشن های متعدد و مصرف سوختی که کمی کمتر از پادرا معمولی و کمی بیشتر از نیسان آبی دارد، توانسته تا حدودی نظر مشتریان را به خود جلب کند.
این دستگاه در نسخه بلند نیز موجود است که 500 میلیمتر از نسخه معمولی بلندتر است و برای مصارف مختلف استفاده می شود. سیستم تهویه مطبوع، چراغ های مه شکن جلو و عقب، تنظیم برقی آینه های جانبی، شیشه های برقی، ریموت کنترل و قفل مرکزی، ایموبلایزر، تنظیم ارتفاع چراغ برقی، پشتیب، از بلوتوث و USB از جمله ویژگی های اصلی این خودرو هستند.
زمیاد کارون
زامیاد کارون روی همان پلت فرم پادرا پ، نصب شده است. بنابراین مشخصات فنی مشابه این خودرو را دارد. با مصرف 11 لیتر در هر صد کیلومتر در جاده ،یبی و باک 55 لیتری، کارون پس از طی مسافت 500 کیلومتری نیاز به سوخت گیری دارد. بار مجاز برای این خودرو 1620 کیلوگرم است.
از نظر امکانات خاص، سیستم تهویه مطبوع، مه شکن جلو و عقب، تنظیم برقی آینه های بغل، چراغ راهنما روی آینه های بغل، شیشه های برقی جلو و عقب، کنترل از راه دور و قفل مرکزی، ایموبلایزر، صندلی راننده با تنظیم 4 جهته تنظیم ارتفاع نور، لامپ، بلوتوث و سیستم صوتی USB، آستر اتاق بار، رکاب های جانبی و حفاظ اتاق چمدان در لیست مشخصات کارون دیده می شود.
زامیاد زاگرس
زامیاد زاگرس نیز مانند پادرا سرمایه گذاری مش، سایپا و فودی است. زاگرس، نسخه بومی سازی شده Vodi F22 از نظر ظاهر و پلت فرم شباهت زیادی به ژست کلوت دارد. این خودرو از موتور 2.4 لیتری تنفس طبیعی میتسوبیشی بهره می برد که 136 ، بخار قدرت و 200 نیوتن متر گشتاور تولید می کند و از نظر قدرت در رتبه بالاتری از نیسان آبی و پادرا پ، قرار دارد. مصرف سوخت زاگرس 10.4 لیتر در صد کیلومتر و حجم باک آن 72 لیتر است. برخلاف نیسان و پادرا، وانت سایپا دارای سیستم های پ، پیشرفته است همچنین از ABS، EBD، کنترل پایداری و سیستم کمکی ترمز استفاده می کند. امکانات و تج،ات زاگرس نیز در سطح من،ی قرار دارد و شاید بتوان گفت تنها ایراد این خودرو نسبت به سایر محصولات زامیاد، ظرفیت حمل مجاز تا 1050 کیلوگرم است.
نتیجه گیری
زامیاد سابقه بسیار طول، در تولید و مونتاژ خودروهای تجاری بنزینی، دیزلی و دیزلی دارد. این شرکت سازنده یکی از محبوب ترین وانت های موجود در بازار ی،ی نیسان بلو یا نیسان جونیور است که بیش از 50 سال است که بر جاده های کشور تسلط دارد. پس از نیسان، زامیاد سعی کرد بسیاری از محصولات دیگر را با ظاهری جذاب تر به مشتریان ایر، عرضه کند، هرچند با داشتن تج،ات بیشتر، هیچ کدام نتوانست جای نیسان افسانه ای را بگیرد. طبیعتاً جدیدترین محصول زامیاد ی،ی زاگرس با موتور قدرتمندتر، ظاهر مدرن و امروزی و تج،ات متنوع توانسته تا حدودی نظر مشتریان را به خود جلب کند و عرصه رقابت را بر خودروهایی مانند پیکاپ کلوت تنگ کند. و آمیکو آسنا.
نویسنده: تیم تولید محتوای خودرو45
منبع: https://k،dro45.com/%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%B2%D8%A7%D9%85%DB%8C%D8%A7%D8%AF-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1/